23 nov

Opskrift grønkålssalat med gedeost og æblemos

How to do
Skyl og nip 200 g frisk grønkål og put det i en stor skål.

Vend det med en vinaigrette af:
1 lime, 1 tsk. Agavesirup, 3 spsk. god olivenolie samt salt og peber.

Få resten af opskriften

Steg 1 stort hakket løg
i (smags neutral) kokosolie og hæld 1 tsk. Agavesirup over til sidst.
Put løgene i en skål.

Lav en æblekompot af:
3 æbler, 1 tsk. Agavesirup og 1 spsk. æbleeddike. Kog det ind med lidt vand i bunden til det har den konsistens du gerne vil have.

Bland løgene sammen med æblerne.

Anret grønkålen 
– top op med æblekompot
– skiver af gedeost (evt. bagt 10 min. i ovn ved 200 grader med lidt Agavesirup over)
– drys med grofthakket valnødder.

Voila: kan spises alene, som en ret på julefrokostbordet (god til fisk) eller som tilbehør til fed julemad. 
En sikker vinder √

Bonusinformation
Grønkål rocks!! Det er noget af det aller sundeste du kan spise.

Grønkål hæmmer simpelthen væksten af kræftceller
– polyfenolerne i kålen er ren magi og booster din sundhed til nye højder.

Kålen er særdeles fiberrig – og 100 gram grønkål indeholder 20 % af dit daglige behov for knoglebyggende kalk.

Derudover får du masser af antioxidanter, vitaminer og mineraler bl. a kalcium og jern.

Undersøgelser viser også, at bitterstofferne kan sænke indholdet af det usunde fedt i kroppen.

What’s not to like?

FacebookEmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *