16 nov

Opskrift på roulade – rockende retro

Mandelbunds roulade med lækkert æbleskum

Kagen er glutenfri og sukkerfri.

– i den sundere ende, altså indenfor kage afdelingen.
Vent ikke til  til weekenden med at lave den – lad os gøre mandage til festdage.

Læs videre her

Jeg har været så heldig, at få denne opskrift af Elisabeth Steffen – og lad mig med det samme sige, at den er syndig god.
Portionen er til 10 personer. Elisabeths flødeskum er med lemon curd og citronskal.

Jeg har dog twisted den en anelse – kunstnerisk frihed, hedder det vist.

4 æggehvider
50 g Sukrin flormelis og lidt flydende Stevia.
100 g mandler

¼ piskefløde
2 øko æbler m/skræl
2 spsk. revet marcipan
1 tsk. Lakrids granulat

Bund
Æggehviderne piskes stive. Stevia og Sukrin kommes i og der piskes igen.

Mandlerne hakkes (fint eller ej, som du nu kan lide det) og vendes i.
Gem lidt at de grofthakkede til pynt.

Massen smøres ud på bagepapir og bages ca. 20 min ved 150 grader.

Vendes over på et andet bagepapir når den er bagt – og papirret trækkes forsigtigt af.

Bunden rulles med fyldet. (brug bagepapiret til at rulle med).

Fyld:
Piskefløden piskes relativ stiv.
Kom lakrids pulver og evt. et par dråber Stevia i.
Æblerne og marcipanen rives fint og vendes med i.

Rouladen lægges i fryseren i en times tid eller mere.

Pyntes med drys af lakrids granulat, hakkede mandler og evt. lidt øko citronskal.
Når du skærer stykkerne ud, så drys lige med lidt kaffepulver, frysetørret hindbær eller friske bær – …for den er faktisk lidt fesen i farven – og det er synd, for den smager FANTASTISK.

Du kan evt. skære rouladen ud i skiver og blot tage det antal stykker ud du skal bruge.
Så har du altid noget du kan byde søde og uventede gæster (de ikke så søde, har ikke fortjent den :O)

Variationer:
- Citronen kan erstattes af appelsin
- Lakrids granulat kan erstattes af instant coffee eller kanel
- Rul et tyndt lag marcipan ud på bunden 
- Du kan også komme høvlet nougat i flødeskummet 
– mulighederne er mange – valgene er dine.

PS

Du er velkommen til at dele den med venner og familie – og håbe på, at de laver den til dig næste gang du kommer på besøg – vind/vind.

FacebookEmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *