15 dec

Opskriften på min vegetariske julepostej

– med svampe, nødder, knoldselleri, æbler, svesker og andre lækkerier.

Den er super nem at lave og smager himmelsk.

Få den lækre opskrift:

Jeg skal have overnattende gæster i julen og det bliver bare så hyggeligt.

For at mindske stress niveauet og højne nydelses niveauet, vælger jeg derfor at lave postejen i god tid og putte den i fryseren.

Jeg spiser den alligevel kold, for ikke at forstyrre anden og svinet i ovnen juleaften.

Til postejen spiser jeg det tilbehør som familien spiser: aspargeskartofler i en hvid og brun version og lidt rødkål. Jeg har af og til lavet en rå rødkålssalat, men i virkeligheden er jeg ikke den helt store rødkåls fan, hverken rå, syltet eller i andre versioner.

Ingredienser til en rugbrøds form

1/2. knoldselleri
300 g. mark champignon eller andre svampe
3 mellemstore løg
1 dl hasselnødder, 1 dl valnødder, ½ dl græskarkerner og  ½ dl solsikkekerne
3 spsk. Tamari (sojasauce)
friskkværnet peber og 1 ½ spsk. urtesalt
2-3 fed hvidløg (pressede)
1/2 spsk. røget paprika (kan udelades, men giver en god røget smag)
1-2 æbler med skræl, skåret i tynde både og halveret
100 g. hele svesker trykket flade og halveret

 Sådan gør du

  • Skræl knoldsellerien, skær den i tern og kog den i grøntsags bouillon i ca. 5-10 min.
  • Hæld vandet fra og blend sellerien.
  • Hak nødder, løg og champignon fint og bland det med sellerien.
  • Smag farsen til med hvidløg, Tamari, salt, peber og evt. røget paprika
  • Læg halvdelen af farsen i en rugbrøds form – fordel æblerne og sveskerne over – og læg den sidste halvdel af farsen over.

Bag postejen midt i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.

Variation
Stegen kan selvfølgelig laves hele året.
Du kan evt. skifte æblerne og sveskerne ud med alverdens herligheder:
Feta og oliven. Revet citronskal og bredbladet persille. Lav din egen version.

Nem mad
Del postejen i mindre portioner og frys den.
Tag en portion ud og spis på et stykke rugbrød – eller med en salat til,
fx denne lækre salat med grønkål, feta og æblemos

Glædelig jul

FacebookEmail

One thought on “Opskriften på min vegetariske julepostej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *