15 dec

Opskriften på min vegetariske julepostej

– med svampe, nødder, knoldselleri, æbler, svesker og andre lækkerier.

Den er super nem at lave og smager himmelsk.

Få den lækre opskrift:

Jeg skal have overnattende gæster i julen og det bliver bare så hyggeligt.

For at mindske stress niveauet og højne nydelses niveauet, vælger jeg derfor at lave postejen i god tid og putte den i fryseren.

Jeg spiser den alligevel kold, for ikke at forstyrre anden og svinet i ovnen juleaften.

Til postejen spiser jeg det tilbehør som familien spiser: aspargeskartofler i en hvid og brun version og lidt rødkål. Jeg har af og til lavet en rå rødkålssalat, men i virkeligheden er jeg ikke den helt store rødkåls fan, hverken rå, syltet eller i andre versioner.

Ingredienser til en rugbrøds form

1/2. knoldselleri
300 g. mark champignon eller andre svampe
3 mellemstore løg
1 dl hasselnødder, 1 dl valnødder, ½ dl græskarkerner og  ½ dl solsikkekerne
3 spsk. Tamari (sojasauce)
friskkværnet peber og 1 ½ spsk. urtesalt
2-3 fed hvidløg (pressede)
1/2 spsk. røget paprika (kan udelades, men giver en god røget smag)
1-2 æbler med skræl, skåret i tynde både og halveret
100 g. hele svesker trykket flade og halveret

 Sådan gør du

  • Skræl knoldsellerien, skær den i tern og kog den i grøntsags bouillon i ca. 5-10 min.
  • Hæld vandet fra og blend sellerien.
  • Hak nødder, løg og champignon fint og bland det med sellerien.
  • Smag farsen til med hvidløg, Tamari, salt, peber og evt. røget paprika
  • Læg halvdelen af farsen i en rugbrøds form – fordel æblerne og sveskerne over – og læg den sidste halvdel af farsen over.

Bag postejen midt i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.

Variation
Stegen kan selvfølgelig laves hele året.
Du kan evt. skifte æblerne og sveskerne ud med alverdens herligheder:
Feta og oliven. Revet citronskal og bredbladet persille. Lav din egen version.

Nem mad
Del postejen i mindre portioner og frys den.
Tag en portion ud og spis på et stykke rugbrød – eller med en salat til,
fx denne lækre salat med grønkål, feta og æblemos

Glædelig jul

FacebookEmail

One thought on “Opskriften på min vegetariske julepostej

Skriv et svar til helle møller Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *